350ml meelblom
(ongeveer)
5ml bakpoeier
25ml
olie
2 medium uie, in
ringe gesny
500ml cheddarkaas,
gerasper
5ml olie
Kook die aartappels
met skil en al totdat dit gaar is. Trek die skille af. Druk die aartappels
fyn. Voeg die eiers, botter of margarien en sout na smaak by die aartappel.
Meng dit goed. Voeg die koekmeel en bakpoeier by om ‘n stywe deeg te vorm.
Verkoel die deeg 30 minute lank. Verhit die olie en soteer die uieringe
daarin totdat dit deurskynend is. Druk die aartappeldeeg in ‘n reghoek van
ongeveer 5mm dik op meelbestrooide oppervlak uit. (Dit kan ook uitgerol
word). Skep die uie op die deeg en versprei dit egalig. Strooi die kaas
bo-oor. Hou ‘n bietjie eenkant. Rol die deeg op soos vir ’n rolkoek en druk
die kante vas. Bestryk die rol met die olie. Bak dit ongeveer 30 minute lank by
160C totdat dit gaar is. Strooi die res van die kaas bo-oor en bak die rol
verder totdat die kaas gesmelt is. Bedien dit warm. Lewer 4 porsies.