Veelsydige
mikrogolfkoek
KOEK
2 ekstragroot eiers250 ml (1 k) suiker
15 ml (1 e) mayonnaise
500 ml (2 k) koekmeel
10 ml (2 t) bakpoeier
knippie sout
5 ml (1 t) vanieljegeursel
250 ml (1 k) kookwater
1 blikkie (115 g) grenadellamoes
VERSIERSEL
100 g (1 plak) wit sjokolade, in blokkies gebreek
25 ml (5 t) grenadellamoes
Voer die boom van ’n mikrogolfringpan uit met kombuispapier
KOEK
Klits die eiers, suiker
en mayonnaise goed saam. Sif die droë bestanddele saam en roer dit en die
vanieljegeursel by die eiermengsel in. Voeg die kookwater en grenadellamoes by
en meng goed. Giet die mengsel in die voorbereide pan en mikrogolf 6-7 minute
by hoog of tot die koek net-net begin wegtrek van die kante en terugwip as jy
liggies met jou vinger daarop druk. Laat die koek in die pan afkoel en keer uit
op ’n koekbord.
VERSIERSEL
Smelt die sjokolade in
die mikrogolfoond en roer die grenadellamoes by. Skep oor die koek. Of net
sjokolade.