Vegetaries: Lasagne met botterskorsie en rooi-ui
Dis vining, dis maklik en die meeste van die bestanddele het jy reeds in jou koskas.
Genoeg vir: 4
Gaarmaaktyd: 25 minute
Oondtemperatuur: 180 °C
• 15 ml sonneblomolie
• 2 rooi uie, in wiggies gesny
• 1 knoffelhuisie, fyngedruk
• 500 g botterskorsie, in blokkies gesny en gestoom
• 1 x 500 ml-fles tamatie-en-basiliesous
• 1 x 500 ml-fles witsous
• 125 ml melk
• 8 lasagnevelle
• 250 ml (100 g) gerasperde mozzarella
1 Verhit die olie in ’n pan. Voeg die uie by, soteer dit vir drie minute en gooi die knoffel by. Braai dit vir ’n minuut. Gooi die botterskorsieblokkies en tamatie-en-basiliesous by. Roer oor hoë hitte vir twee minute.
2 Meng die witsous en melk in ’n beker. Gooi ’n derde in ’n oondskottel. Sit die lasagnevelle bo-op die sous.
3 Skep die helfte van die botterskorsiemengsel op die pasta, en her- haal die lae tot die bestanddele op is. Strooi die kaas bo-oor. Bak dit vir 20 minute in die oond of tot sag. Haal dit uit die oond en laat dit vir 10 minute rus voordat jy opskep.
Dis vining, dis maklik en die meeste van die bestanddele het jy reeds in jou koskas.
Genoeg vir: 4
Gaarmaaktyd: 25 minute
Oondtemperatuur: 180 °C
• 15 ml sonneblomolie
• 2 rooi uie, in wiggies gesny
• 1 knoffelhuisie, fyngedruk
• 500 g botterskorsie, in blokkies gesny en gestoom
• 1 x 500 ml-fles tamatie-en-basiliesous
• 1 x 500 ml-fles witsous
• 125 ml melk
• 8 lasagnevelle
• 250 ml (100 g) gerasperde mozzarella
1 Verhit die olie in ’n pan. Voeg die uie by, soteer dit vir drie minute en gooi die knoffel by. Braai dit vir ’n minuut. Gooi die botterskorsieblokkies en tamatie-en-basiliesous by. Roer oor hoë hitte vir twee minute.
2 Meng die witsous en melk in ’n beker. Gooi ’n derde in ’n oondskottel. Sit die lasagnevelle bo-op die sous.
3 Skep die helfte van die botterskorsiemengsel op die pasta, en her- haal die lae tot die bestanddele op is. Strooi die kaas bo-oor. Bak dit vir 20 minute in die oond of tot sag. Haal dit uit die oond en laat dit vir 10 minute rus voordat jy opskep.