LOPERIGE PEPPERMENT-EN-GEMMERPOEDING
Baktyd: 10 minute
Genoeg vir 6 mense
150 g kruisementgeur donker
sjokolade, grof gekap
20 g botter4 eiers, geskei
10 ml (2 t) fyngedrukte gemmer
10 ml (2 t) vanielje-ekstrak
125 ml (½ k) suiker
15 ml (1 e) meel
vla vir opdiening
Voorverhit die oond tot 180 ⁰C.
Smeer 6 vorms liggies.
Smelt die sjokolade en botter in
’n bak oor pruttende water oor lae hitte en sit dan eenkant om af te koel.
Klits die eiergele by die
sjokolademengsel in en dan die gemmer, vanielje en suiker. Vou die meel in.
Klits die eierwitte tot sagte
punte vorm.
Vou hulle by die
eier-en-sjokolademengsel in en giet hulle in die gesmeerde vorms.
Vries vir 1 uur.
Bak 10 minute of tot effens
gerys, maar steeds loperig in die middel.
Sit voor met vla.