Wednesday 21 August 2013

Liplekhoender




Mariaan Faurie Erasmus

Liplekhoender. Huisgenoot wenresepte 5. 8 hoenderborsfilette, in repe gesny. Sout en peper na smaak. Olie om in te braai. 2 uie in ringe gesny. 1 groen soetrissie in repe gesny. 100 ml water. 30 ml suiker. 60 ml blatjang. Sout en peper na smaak. 15 - 30 ml worcestersous of oestersous. 50 ml tamatiesous. 30 ml tamatiepasta. Geur die hoenderrepe met sout en peper en braai in verhitte olie tot
bruin. hou eenkant. Soteer die uie en soetrissie in olie tot sag. Meng die res van die bestandele saam en voeg by. Verhit tot kookpunt. Roer gedurig. Verlaag die hitte en prut tot lekker dik sous. Voeg hoender by en verhit tot lekker warm. Dien op met rys. genoeg vir 4 - 6 mense