Tuesday 25 June 2013

Varkvleis in kola




Varkvleis in kola

15 ml olie
 1 ui, gekap
 4 knoffelhuisies, fyn gedruk
 900 g ontbeende varkribbetjies, in blokkies gesny
 500 ml kola-koeldrank
 2 ekstra knoffelhuisies, fyn gedruk
 45 ml sojasous
 45 ml gerasperde, vars gemmer
 6-8 grasuie, gekap
 Sout en peper na smaak
 Ekstra vars grasuie, gekap

Verhit die olie in 'n groot swaarboompot en braai die ui en knoffel liggies daarin tot gaar. Voeg die vleisblokkies by en braai tot goudbruin. Voeg die kola-koeldrank by en verhit tot kookpunt. Bedek en prut liggies vir 30 minute. Meng die knoffel, sojasous, gemmer en grasuie en voeg by die varkvleis. Bedek weer en prut vir 'n verdere uur. Haal die deksel af en prut tot die sous effens afgekook is. Roer grasuie deur en sit voor op Basmati-rys.
 Genoeg vir vier tot ses mense.