Tuesday 25 June 2013
Varkvleis in kola
Varkvleis in kola
15 ml olie
1 ui, gekap
4 knoffelhuisies, fyn gedruk
900 g ontbeende varkribbetjies, in blokkies gesny
500 ml kola-koeldrank
2 ekstra knoffelhuisies, fyn gedruk
45 ml sojasous
45 ml gerasperde, vars gemmer
6-8 grasuie, gekap
Sout en peper na smaak
Ekstra vars grasuie, gekap
Verhit die olie in 'n groot swaarboompot en braai die ui en knoffel liggies daarin tot gaar. Voeg die vleisblokkies by en braai tot goudbruin. Voeg die kola-koeldrank by en verhit tot kookpunt. Bedek en prut liggies vir 30 minute. Meng die knoffel, sojasous, gemmer en grasuie en voeg by die varkvleis. Bedek weer en prut vir 'n verdere uur. Haal die deksel af en prut tot die sous effens afgekook is. Roer grasuie deur en sit voor op Basmati-rys.
Genoeg vir vier tot ses mense.