Friday, 14 June 2013
sjokolade bierbroodjie
Sjokolade-bierbroodjie met crème fraiche
Maak 8 snywe
125 g botter, in stukke gesny
125 ml donker bier (milk stout)
125 g bruismeel
2,5 ml koeksoda
40 g kakaopoeier
125 g strooisuiker
75 ml melk
1 eier, geklits
5 ml vanieljegeursel
50 g donker sjokolade, in stukke gebreek
Metode
Voorverhit die oond tot 180°C met die oondrak in die middel. Voer ‘n klein broodpannetjie met bakpapier uit. In ‘n kastrolletjie, verhit die bier en botter saam oor lae hitte tot die botter gesmelt is.
In ‘n mengbak, sif die meel, kakaopoeier en koeksoda saam. Voeg die suiker, melk, eier, vanielje en gesmelte bottermengsel by en meng deur met ‘n houtlepel. Roer sjokoladestukkies deur.
Skep uit in die voorbereide broodpannetjie en bak 50 minute tot ‘n toetspen skoon uitkom. ‘n Kraaklyn op die kors is heeltemal normaal. Laat effe afkoel en keer uit op afkoelrak.
Vir opdiening: Eet dit warm as nagereg met sjokoladesous of laat afkoel en eet met styfgeklopte room, suurroom of crème fraiche.