Friday, 23 November 2012



GINGERBREAD PEOPLE
Ingredients

125g butter or brick margarine
125ml (½ cup) Huletts SunSweet Brown Sugar, firmly packed
1 egg
625ml (2½ cups) plain flour
5ml (1 teaspoon) bicarbonate of soda

Tandoori Lamb Pitas




    300 Gram Brinjals, cubed   
    350 Gram Sweet potato chunks  
    200 Gram Green beans  
    15 Millilitre Oil  
    300 Gram Lamb, cubed  
    15 Millilitre Tandoori paste  
    180 Millilitre Plain yoghurt  

Strawberry yoghurt tart




Strawberry yoghurt tart - Hartstigting se kookboek
Recipe from Talana Kluits
Serves 8

Make this strawberry tart as a tea-time treat or dessert and try different fruit flavours of jelly and yoghurt the next time you make it.

•½ x 200 g packet Marie biscuits
•2 tbsp (30 ml) soft tub margarine, melted

Kersversiering in 'n kits met ou "gumboots"

Dalk lê daar erens in 'n kas 'n paar ou tuinskoene (gumboots) wat jy nie meer dra nie.  Hier is 'n oulike idee:

Tuisgemaakte geskenk vir Kerstyd - Chutney / Blatjang

Hierdie resep van Nigella Lawson is maklik en maak oulike kersgeskenke uit - Tuisgemaak uit jou kombuis.

Christmas Chutney
  • 700 g Granny Smith apples, peeled and cored
  • 1 onion, finely chopped
  • 250 g cranberries
  • 350 ml apple cider vinegar
  • 200 g sugar
  • 1 tsp ground ginger

Thursday, 22 November 2012

Piccallili slaai

Fransie Kleinhans

Ek het 'n lekker Piccallili slaai. 1 Bot Piccallili (mild) as jy kan kry. 1 blk Kondensmelk. 1 blk 410 grm 'Fruitcoctail' 6 Piesangs in skyfies gesny. Meng Piccallili met Kondensmelk, Roer goed deur. Gooi die sous van die vrugte af, voeg vrugte by Piccallile mengsel. Roer goed deur, Voeg nou die gsnyde piesangs in. Roer goed deur. Sit in yskas. Ek maak dit 'n dag voor die tyd. Hoe langer dit in die yskas staan hoe lekkerder smaak dit. Dit is heerlik saam met Braaivleis of enige ander vleis gereg.

PYNAPPELDOOPSOUS

Hettie Weideman
Hier is 'n baie lekker doopsous:
PYNAPPELDOOPSOUS
1 Blik fyn (crushed) pynappel
1 Middelmatige ui baie fyn gekap of gerasper
1 Koppie fyn gerasperde cheddar kaas
1 Koppie mayonaise
Kondensmelk
Meng alles tot romerig, behalwe kondensmelk. Voeg nou kondensmelk na smaak by. Indien suurderig verkies gebruik min kondensmelk, in dien soeter verkies gebruik meer kondensmelk.

Vrugte en Heuningstafies



VRUGTE EN HEUNINGSTAFIES - Die Natanël Tafel
JY BENODIG
2 k hawermout
1 k rosyne
1 k sultanas
8 Weet-Bix-porsies, gekrummel
2 k gedroogde klapper
½ k gedroogde appelkose
½ k gedroogde appels
1½ k bruinsuiker, saamgepers

BOEREWORS, BRIE & BRIOCHE



BOEREWORS, BRIE & BRIOCHE - Die Natanël Tafel
JY BENODIG
6 groot of 12 klein brioche-broodrolletjies
(of sagte broodrolletjies)
2 t druiwepitolie
1 klein kool, fyngesny
1 wortel, fyngesny
1 rooi ui, fyngesny
1 t sojasous

AARTAPPELKOEKIES MET KRUIE




AARTAPPELKOEKIES MET KRUIE - Die Natanël Tafel
JY BENODIG
500g jong aartappels
1 k koekmeelblom, gesif
2 e druiwepitolie
1 e gekapte grasuie
1 e gekapte pietersielie

Ingelegde Kersies

Ria N. Pieterse

prik die kersies met 'n naald..pak 'n lagie in 'n gesteriliseerde bottel, strooi 'n lagie strooisuiker oor, herhaal tot die botteltjie vol is, gooi brandewyn oor en verseël die bottel, bêre op 'n donker koelplek of in jou yskas...

DONKERSJOKOLADE EN KERSIE TRUFFELS

Christel Stephenson
 
by Sandra Saayman » Wed Jul 11, 2012 5:19 pm

Idees

170 g donkersjokolade van goeie gehalte - 50 % - 60 % kakao
100 ml room
20 ml sagte botter
55 g kersies - gekap - indien verkies kan jy die kersies in kersielikeur laat week
kakaopoeier en gekapte neute vir rol

KERSIES IN BRANDEWYN


Christel Stephenson
 
by Sandra Saayman » Thu Jul 05, 2012 4:20 pm

500g vars kersies
gerasperde skil van ’n klein lemoen
1koppie suiker
genoeg brandewyn om die vrugte te bedek

Ontpit die kersies as jy wil.
Was en dreineer die kersies en prik elkeen sowat ses keer met ’n steriele naald.

Bottled Cherries

Christel Stephenson

•2 bags of cherries
•5-6 quart mason jars
•5 cups sugar
•4 cups water

Sterilize your mason jars (in dishwasher, oven or I just rinse mine in hot water). Rinse and remove stems from cherries. Pack cherries in jars just below neck.

Bottling cherries whole


Christel Stephenson
 
Fill sterilise jars with cherries,� I don't stone them, as I think it damages the fruit too much.� I stone them later on when I use them, the stones also come out easier after they have been conserved.�Push them down in the jars a little.� Next make a light syrup with 1 litre of water�and a�150g of sugar dissolved in it. Fill jars with cool syrup, leaving a 1 cm gap at the top.�

HOENDERKOP KERSIES

Christel Stephenson

HOENDERKOP KERSIES: Glanskersies en Old Brown Sjerrie.....Plaas kersies in n glasfles en gooi toe met sjerrie. Plaas vles oop in mikrogolf en kook teen 100% krag net tot voor sjerrie kook.

Wynford Brown bread

Marieta Jonker
Hier is 'n lekker broodjieresep vir die naweek.
 
Het die resep gekry by 'n vakansieoord net buite Fouriesburg (het nie gelol met die vertaling en omskakeling nie, want met my geluk is dit dan 'n flop!:

Wynford Brown bread: 2 tbs heaped sugar, 1 teasppoon NCP yeast, 1 pint Warm water, 2 lbs wholewheat meal (sasko), 1 tbs salt.
Prove the yeast with 1 teaspoon sugar and 1 cup of the warm water till it froths. Pour into dry ingrediants, adding rest of warm water until firm dough. Knead well. Cover and leave in warm place to rise for about 2 ours. NB! dough must be wet. Knead again and put into tins. Leave to rise another hour. bake at 400 degrees F for 1 hour.

Bessiekoekstruif




Genoeg vir: 6-8 na gelang van die grootte van die glase
Bereidingstyd: 1-2 uur
• 500 g mascarponekaas
• 15 ml strooisuiker
• 1 vanieljepeul, saadjies uitgeskraap
• 250 ml room

Lekkergoed-bome




• groot roomyshorinkies
• rooi en wit lekkergoed, middeldeur gesny, indien nodig
• gesmelte witsjokolade
• deegkwassie
• dun karton

GEMMERBROODKRANS




Gemmerbroodkrans


GemmerbroodSif 720 g meel, 12 ml bakpoeier, 10 ml fyn kaneel, en 5 ml elk fyn gemmer en gemengde speserye saam in ’n bak. Verhit 250 g gouestroop, 400 g suiker en 60 ml botter saam. Haal dit van die plaat af en roer 60 ml suurlemoensap daarby in. Laat dit effens afkoel. Roer ’n derde van die meelmengsel by die stroopmengsel in, gevolg deur 1 groot eier. Roer om te meng, en roer dan die orige meelmengsel by om ’n deeg te vorm.

Wednesday, 21 November 2012

Klewerige varkribbetjies




Klewerige varkribbetjies   
Genoeg vir: 4

1 kg varkribbetjies

BEDRUIPSOUS
·         180 ml suiker
·         500 ml asyn
·         90 ml gladde appelkooskonfyt
·         90 ml tamatiepuree
·         60 ml HP-sous

Smoothies



Chose your fruit and vegetables - Nina Timm

Fruit
Peaches, plums, strawberries, raspberries, blueberries, melons, grapes, pineapples, bananas and kiwis

Vegetables to add
Fresh beetroot, carrots, baby tomatoes, spinach and even sprouts

Add bulk
wheatgerm, nuts, oats, coconut, dried fruit

Aartappelslaai in 'n glas fles vir 2 maande


Hettie Weideman het vir ons hierdie resep gestuur van aartappelslaai wat jy vir tot 2 maande in 'n glas fles kan bere.  Dis mos nou ideaal vir die somer of vir wanneer jy met vakansie gaan.

INGELEGDE AARTAPPELSLAAI:

Tuesday, 20 November 2012

Creamy Mushroom Pork Chops




    350 Millilitre Milk  
    150 Millilitre White wine  
    1 Punnet button mushrooms, sliced  
    1 Clove crushed garlic  
    1 Onion, sliced  
    4 Pork chops  

Eilandsmoothie




Eilandsmoothie met skop (jy kan maar die alkohol weglaat ook)
Maak: 1,3 literBereidingstyd: 15 minute
½ spanspek, geskil en in blokkies gesny
½ pynappel, geskil en in blokkies gesny
5 stukkies gepreserveerde gemmer in stroop
6 groot skeppe vanieljeroomys
50 ml klapperroom
25 ml vodka

Banana bread





Banana bread - Hartstiging se kookboek

Recipe from Elaine van Vuuren
Makes 1 loaf

Banana bread is a great way to use overripe bananas. It is perfect for a lunch-box snack for the kids.
•5 tbsp (75 ml) sunflower oil
•½ cup (125 ml) sugar
•2 eggs, beaten
•1 tsp (5 ml) vanilla essence
•4 ripe bananas, mashed
•½ tsp (2,5 ml) bicarbonate of soda

Strawberry Muffins




Lourens de Lange
Strawberry Muffins vir ontbyt ?
Vars Strawberry Muffins

1/2 koppie botter, saggemaak
3/4 koppie suiker
1 eier
2 koppies meel
2 teelepel bakpoeier
1/2 teelepel sout
1/2 koppie melk
1/2 teelepel vanielje
1 1/2 koppies gekapte aarbeie

Monday, 19 November 2012

WHOLEWHEAT BISCUITS




Ingredients

125g butter
60ml (¼ cup) Castor Sugar
30ml (2 Tablespoons) Golden Syrup or honey
1 egg
250ml (1 cup) wholewheat or Nutty Wheat flour
125ml (½ cup) self-raising flour
125ml (½ cup) plain flour

Green goddess pasta salad




Green goddess pasta salad

Recipe from Margot Ann Garson
Serves 6
The name of this recipe was a way for Margot to convince her kids to eat fresh veggies.
  • 250 g shell noodles or other small pasta shapes
  • ½ tsp (2,5 ml) salt
  • 3 tbsp (45 ml) sunflower oil
  • 1 tsp (5 ml) prepared mustard
  • 3 tbsp (45 ml) lemon juice

Polka dot Cassata

Vanilla baked cheesecake with blackberries



Nerina Hone
Kaas koek wat ek vir my man gemaak het,hoekom proe dit altyd soveel beter as mens dit self maak :)

Vanilla baked cheesecake with blackberries

Ingredients

For the cheesecake base
  • 200g/7oz digestive biscuits
  • 100g/3½oz butter, melted
For the blackberry purée
  • 125g/4½ oz blackberries
  • 2 tsp caster sugar

Voël kos





Naomi le Roux

Voël kos: Meng gesmelte harde beesvet, broodkrummels en sonneblomsaad goed en sit dit in papier koppies. Wanneer die mengsel hard is kan jy die papier afhaal en die koek in die boom ophang. Sit dit binne in ’n houer van ogiesdraad.

Vlierblom-en-sitroen-limonade





Vlierblom - die naam is byna so mooi soos dit lekker smaak.
(1 liter)
  • 80 ml vlierblom-stroop
  • 2 sitroengras-stingels, gekneus
  • 1 suurlemoen, in skywe gesny
  • 400 ml appelsap

Jogurttert




Gebruik dieselfde geur jellie as jogurt vir hierdie resep. As jy die tert 'n ander geur wil gee, gebruik ongegeurde vingerbeskuitjies en pas die konfyt by die geur van die jogurt aan.
2 pakke vingerbeskuitjies, aarbeigeur
2 pakkies aarbeijellie
500 ml kookwater
500 ml aarbeijoghurt
1 blik kondensmelk

Coleslaw with apple and yoghurt




Coleslaw with apple and yoghurt - Hartstigting se Kookboek
Serves 6
A coleslaw should be a crunchy, fresh salad. Serve the sauce on the side to keep the veggies and apples crispy.
•4 cups (4 x 250 ml) cabbage, finely shredded or grated
•2 carrots, grated
•1 apple, peeled and grated
•juice of 1 orange
•½ cup (125 ml) mayonnaise, preferably reduced fat
•¾ cup (180 ml) plain low-fat yoghurt

Waatlemoenkonfyt vir die somer

Waatlemoenkonfyt

Verwyder die groen skil en sagte binneste van 'n waatlemoen.
Sny die wit skil in stukke.
Prik elke stuk baie goed met ‘n vurk en weeg die stukke.

Somerskersfees nagereg - spanspek

Nagereg vir kersdag of enige tyd in die vakansie: Neem 'n spanspek en hol dit uit. Gebruik die binneste om ook in blokkies te sny en te meng met jou ander vrugte om 'n heerlike vrugteslaai te vorm.

Kersfees klokkies as versiering

Daar was 'n gesegde:  "Wanneer kersfees klokkies lui, kry engeltjies vlerkies".
  Gebruik klein klokkies om jou huis op te vrolik. 

Sunday, 18 November 2012

Eggs Benedict




Lourens de Lange
Nog 'n ontbyt idee

BESTANDDELE
8 stukke spek
2 eetlepels gekapte pietersielie vir garnering
4 eiers
2 teelepels wit of rys asyn
2 Engels muffins
Botter

Warm kaas en kruie skons.

Jeanette van den Berg
Dié warm skons is heerlik vir ontbyt of 'n ligte aandete. Die vars kruie maak dit baie geurig. Jy kan dit nog verder geur met gebraaide spekstukkies of gekapte songedroogde tamaties.
30 g (125 ml) gemengde vars kruie (orego, basilliekruid, salie, grasuie, pietersielie)
280 g (500 ml) koekmeel
20 ml bakpoeier
2 ml sout
1 eier
150 ml melk
25 ml sonneblomolie

Eenpangereg Ontbyt




Lourens de Lange
Saterdag Eenpangereg Ontbyt Resep

Bestandele
6 x Geskilde aartappels en in skywe gesny
2 x gekate uie
Boerwors
250 ml melk

mielie souffle

Christel Stephenson

Hanno se Mielie-soufflé met Feta

‘n Makliker en vinniger resep as hierdie gaan jy nie maklik kry nie. Behalwe vir die room, is dit bestanddele wat mens altyd in jou koskas het. Baie lekker saam met braaivleis as hy net uit die oond kom, of sn
y hom in blokkies vir souttert as hy uit die yskas kom…

1 blik roommielies
1 blik pitmielies
250ml room
2 eiers
5ml bakpoeier

mielie souffle

Christel Stephenson


(4 - 6 porsies)

50 ml botter
80 ml koekmeel
500 ml melk

3 ml neut, fyngerasper
200 g cheddarkaas, gerasper
1 x 340 g-blik pitmielies
sout en varsgemaalde swartpeper

Griekse Klappertert

Magda Steenekamp
Room die drie bestanddele baie goed:
125 g margarien
250 ml suiker
3 eiers
Voeg saam en meng by eerste drie bestanddele:
500 ml klapper
250 ml meelblom
3 tl bakpoeier
'n knippie sout