Lourens de Lange
BESTANDDELE
2 1/2 koppies (600 ml) melk
1/3 koppie (66 gram) van rou wit rys
Knippie sout
1 eier
1/4 koppie (50 gram) donkerbruin suiker
1 teelepel vanielje-ekstrak
1/4 teelepel kaneel
1/3 koppie (40 gram) rosyne
METODE
1 In 'n medium-grootte, swaarboomkastrol, bring die melk, rys en sout tot kookpunt oor hoë hitte. Verlaag hitte na laag en prut totdat die rys sag is, sowat 20-25 minute. Roer gereeld om die rys te verhoed dat die vashou aan die bodem van die pan.
2 In 'n klein mengbak, klits eier en bruin suiker tot goed gemeng. Voeg 'n 1/2 koppie van die warm rys mengsel by die eiermengsel, 'n eetlepel op 'n tyd, klits kragtig om te inkorporeer.
3 Voeg eiermengsel terug in die kastrol van rys en melk en roer oor lae hitte vir 5 tot 10 minute, tot verdik, of sowat 160 F (71 ° C) °. Wees versigtig om nie die mengsel tot kookpunt kom op hierdie punt of dit sal skif. Roer in die vanielje. Verwyder van die hitte en roer die rosyne en kaneel in.
Bedien warm of koud.
BESTANDDELE
2 1/2 koppies (600 ml) melk
1/3 koppie (66 gram) van rou wit rys
Knippie sout
1 eier
1/4 koppie (50 gram) donkerbruin suiker
1 teelepel vanielje-ekstrak
1/4 teelepel kaneel
1/3 koppie (40 gram) rosyne
METODE
1 In 'n medium-grootte, swaarboomkastrol, bring die melk, rys en sout tot kookpunt oor hoë hitte. Verlaag hitte na laag en prut totdat die rys sag is, sowat 20-25 minute. Roer gereeld om die rys te verhoed dat die vashou aan die bodem van die pan.
2 In 'n klein mengbak, klits eier en bruin suiker tot goed gemeng. Voeg 'n 1/2 koppie van die warm rys mengsel by die eiermengsel, 'n eetlepel op 'n tyd, klits kragtig om te inkorporeer.
3 Voeg eiermengsel terug in die kastrol van rys en melk en roer oor lae hitte vir 5 tot 10 minute, tot verdik, of sowat 160 F (71 ° C) °. Wees versigtig om nie die mengsel tot kookpunt kom op hierdie punt of dit sal skif. Roer in die vanielje. Verwyder van die hitte en roer die rosyne en kaneel in.
Bedien warm of koud.
2 1/2 koppies (600 ml) melk
1/3 koppie (66 gram) van rou wit rys
Knippie sout
1 eier
1/4 koppie (50 gram) donkerbruin suiker
1 teelepel vanielje-ekstrak
1/4 teelepel kaneel
1/3 koppie (40 gram) rosyne
METODE
1 In 'n medium-grootte, swaarboomkastrol, bring die melk, rys en sout tot kookpunt oor hoë hitte. Verlaag hitte na laag en prut totdat die rys sag is, sowat 20-25 minute. Roer gereeld om die rys te verhoed dat die vashou aan die bodem van die pan.
2 In 'n klein mengbak, klits eier en bruin suiker tot goed gemeng. Voeg 'n 1/2 koppie van die warm rys mengsel by die eiermengsel, 'n eetlepel op 'n tyd, klits kragtig om te inkorporeer.
3 Voeg eiermengsel terug in die kastrol van rys en melk en roer oor lae hitte vir 5 tot 10 minute, tot verdik, of sowat 160 F (71 ° C) °. Wees versigtig om nie die mengsel tot kookpunt kom op hierdie punt of dit sal skif. Roer in die vanielje. Verwyder van die hitte en roer die rosyne en kaneel in.
Bedien warm of koud.