Sunday, 24 June 2012
Rugstring- en skaapniertjiepastei
Bestanddele:
¼ k meel
1 springbokrugstring in blokkies gesny
4 skaapniertjies, in blokkies gesny
1 ui, opgekap
2 E kookolie
1 k vleisaftreksel
1 k tamatiesmoor
1 E bruinasyn
takkies vars tiemie en origanum
sout en peper
Metode:
Strooi meel oor die vleis.
Braai die ui in ‘n bietjie kookolie, voeg die vleis en niertjies daarby en braai dit in die kastrol.
Voeg nou die vleisaftreksel, tamatiesmoor, bruinasyn, tiemie en origanum by en geur met sout en peper.
Laat dit prut tot die vleis sag is.
Die oorgooi-degie:
200 ml meelblom
1 E bakpoeier
½ t sout
1 eier
1 k room
¼ k melk
Metode:
Meng die meelblom, bakpoeier en sout.
Klits die eier, room en melk saam en klop dit in die meelmengsel.
Skep oor die gaar vleis en bak teen 180 º C vir ongeveer 30 minute.