Sunday, 24 June 2012
Charlotte se Jan Ellis poeding
Bestanddele - beslag:
½ t koeksoda
¼ k melk
¾ k bruismeel
1 eier
1 E appelkooskonfyt
¼ k suiker
1 E botter
¼ t sout
Bestanddele – sous:
½ k kookwater
½ k room
½ k botter
½ k suiker
½ t vanieljegeursel
Metode - beslag:
Los die koeksoda in die melk op en meng dit met die bruismeel, eier, appelkooskonfyt, suiker, botter en sout.
Giet dit in ‘n gesmeerde oondskottel en bak dit vir 40 minute teen 180º C.
Metode - sous:
Vir die sous, gooi die kookwater, room, botter, suiker en vanieljegeursel in ‘n kastrol en kook tot die botter en suiker gesmelt is.
Gooi die kokende sous oor die warm poeding.
Bedien dit met vla.
Hierdie poeding moet Springbokkleure kry: legendaries, net soos die man wat so lief was daarvoor