Sunday, 24 June 2012
Annatjie se gestopte springbokboud
Bestanddele - marinade:
1 k bruin asyn
1 k vleisaftreksel
1 k rooiwyn
1 ui met 12 naeltjies daarin gedruk
8 wonderpeperkorrels
½ k geskroeide koljander
10 swartpeperkorrels
¼ t fyn witpeper
4 E bruinsuiker
4 lourierblare
250 g varkspek in repe gesny
Metode:
Gooi die asyn, vleisaftreksel, rooiwyn, uit met naeltjies, wonderpeperkorrels, koljander, swartpeperkorrels, witpeper, bruinsuiker en lourierblare in ‘n houer.
Laat lê die repe varkspek daarin.
Sny diep kepe in die springbokboud en druk die varkspek daarin.
Speserye en netvet:
2 E growwe sout
1 t fyn swartpeper
2 E geskroeide gemaalde koljander
1 skaap netvet
1 k marinade (soos hierbo)
1 k vleisaftreksel
Metode:
Laat lê die vleis vir agt uur in die marinade en draai dit om.
Na ‘n verdere agt uur, word die boud uitgelig en ingesmeer met growwe sout, swartpeper en geskroeide koljander.
Draai die boud toe in netvet, sit in ‘n oondskottel en bedruip met 1 koppie marinade en 1 koppie aftreksel.
Sit die deksel op.
Bak in die oond teen 150º vir ongeveer 5 uur.
Bestanddele - vleisaftreksel (vir springbokboud marinade):
5 k water
1 murgbeen, middeldeur gekap, met vleisstukkies aan.
2 uie, elk met 12 kruinaeltjies
1 wortel, in dik ringe gesny
1 selderystingel met blare
½ t swart peperkorrels
1 E growwe sout
Metode – vleisaftreksel:
Verhit die vleisaftreksel stadig tot kookpunt en laat prut vir omtrent 5 ure.
Gooi deur ‘n sif en laat afkoel.