Tuesday, 1 November 2011

Asynpoeding in die Mikro

300 ml meelblom
5 ml bakpoeier
5 ml koeksoda knypie sout
15 ml asyn

25 ml appelkooskonfyt
125 ml suiker
1 eier
5 ml vanielje
60 ml margarien
100 ml kookwater
100 ml melk
200 ml suiker 100 ml melk

SOUS:
Meng die volgende saam en mikrogolf dit 3 min op Hoog:
200 ml suiker, 100 ml melk, kookwater, margarien, vanielje.
Roer tot suiker opgelos is en hou eenkant.
Klop eier en 125 ml suiker. Voeg by: meel, konfyt, asyn, bakpoeier en sout. Los koeksoda op in melk en voeg by deeg.
Meng goed tot glad. Skep deeg in gesmeerde bak en gooi sous oor. Mikrogolf vir 15 min by 50%krag. Poeding moet ferm wees. Bedien met vla.

(Resep van ons ou blad op fb)