Friday 7 October 2011

SPYSKAART WEEK 19


MAANDAG                Vinnige Pasta gereg
DINSDAG                  Tuna topped veggie fitters
WOENSDAG              Beefstroganoff
DONDERDAG            Hoenderkerrie
VRYDAG                   Sosaties


MAANDAG:              Vinnige Pasta gereg

Benodig:      

250g maalvleis
1 ui (gekap)
1 klein blikkie tamatie en uiesmoor (of gebraaide uie en tamatie – 1 ui en 1 tamatie)
½ pakkie bruin uie soppoeier
2 koppies macaroni
2 koppies kookwater

Metode:       

Braai die maalvleis en ui in ‘n pan tot bruin. (Warm plaat)
Gooi blikkie tamatie en uie smoor (of gebraaide ui en tamatie) nou by en roer   
Gooi nou die bruin-uie soppoeier by. Roer.
Gooi nou die macaroni bo-op – moet NIE roer nie.
Gooi die 1 koppie kookwater bo op macaroni en sit deksel op.
Sit plaat op middelmatige hitte en laat “prut” vir 20 minute.
Roer deur en bedien.

DINSDAG:                Tuna topped veggie fitters

INGREDIENTS

2 cups frozen mixed vegtables                 
3 tbsp sunflower oil for panfrying
1 tbsp margarine, melted                           
1  tsp sugar
½ cup longlife milk                                        
½ tsp salt
1 tsp baking powder                                      
1 tin tuna
1 tbsp mayonnaise                                         
1 cup of cake flour
salt & pepper to taste

TOPPING

Put the tuna in a bowl and remove the water or oil. Add mayonnaise and seasoning and mix through evenly. Place on top of vegetable fritter.

METHOD

Mix cake flour, salt and baking powder together. Add the sugar and mix through. Mix in the egg, margarine and milk and mix with a whisk until smooth. Add the frozen vegetables and mix in evenly. Panfry on moderate heat for approximately 4 minutes on each side or until fully cooked

WOENSDAG:  BEEFSTROGANOFF

1kg beesvleisstrokies
30ml olyfolie
1 groot ui, fyngekap
250g sampioene
3 knoffelhuisies
250ml room
Sout en varsgemaalde swartpeper

Braai die beesvleis in die olyfolie tot mooi bruin, voeg die ui, sampioene en knoffel by.  Braai vir nog so 10 minute.  Geur met sout en peper.  Voeg die room by en laat ver kook vir so 20 minute.

DONDERDAG:        Hoenderkerrie

Bestandele:
1 ui
8 tot 10 hoenderstukke, met vel en been
1 koppie water
½ fles Mango Atjaar
4 groot aartappels, geskil

Metode:
Braai ui en hoenderstukke tot bruin. Voeg die res by, en laat dit prut tot gaar. Jy hoef nie eers sout en peper by te gooi nie, die atjaar bevat al die speserye en regte geure vir 'n outentieke kerrie!Bediensaammet varskoljanderblareen Bulgaarsejoghurt.

VRYDAG:      Sosaties

Marinade:
2 large onions, chopped
125 ml white vinegar
375 ml dry wine
2 bay leaves
15 ml sugar
45 ml curry powder
30 ml coriander
10 ml salt
2 ml cinnamon
2 ml cumin

Method:
Heat all the ingredients in a pot, allow to cool.
Pour over sosatiesand leave to marinade for a minimumof 24 hrs.
Braai over hot coals.