Monday, 26 September 2011

Gevulde Eiers - South African Egg






















SOUTH AFRICAN EGG

6 hardgekookte eiers 6 hard boiled eggs
50 ml mayonnaise 50 ml mayonnaise
15 ml gekapte vars pietersielie 15 ml chopped fresh parsley


50 ml gerasperde of fyngekerfde biltong 50 ml grated biltong or fyngekerfde
50 ml gerasperde Cheddarkaas 50 ml grated Cheddar cheese

gegarneer met dungekerfde skyfies biltong en takkies pietersielie dungekerfde chips garnished with parsley sprigs and dried

Methode om die eiers te vul

1. Halveer die hardgekookte eiers in die lengte.
2. Verwyder die eiergeel en plaas die eierwitte eenkant.
3. Druk die eiergele met 'n vurk fyn.
4. Roer die oorblywende bestanddele vir elke variasie by tot goed gemeng.
5. Skep of spuit met 'n versierbuis sowat een eetlepel (15 ml) van die eiergeelmengsel in die eierwitholte.

Wenk: Die eiergeelmengsel kan vooraf gemeng word sodat die geure kan ontwikkel. Skep in 'n lugdigte houer en bêre in die yskas om te verhoed dat dit uitdroog.