Tuesday 19 July 2011

Geroosterde vark met rabarber




















6 porsies



Bestanddele:

1 varkvleis gebraai
1 kg rabarber
40 g botter
3 uie
sout, peper

Voorbereiding:


Jy kan die vars rabarber vervang deur gevriesde rabarber, in hierdie geval, sal jy dit halfpad ontdooi.

Sny die rabarber in stukkies en plaas in 'n kastrol met 'n bietjie water, kook vir ongeveer 30 minute. Intussen, smelt die botter in 'n pan, braai dan die vark aan alle kante, plaas op rooster en spit tot gaar. Skil en kap uie. Voeg uie en 1 liter water bymekaar en kook oor medium hitte vir 30 minute.

Wanneer die rabarber gaar is, plaas dit in 'n ander houer en meng deeglik met die uie. Kook vir nog 40 minute.

Sny die vark in skywe, sit op ‘n warm bord met die raber en uie omring, sprinkle ‘n bietjie sap van die braai, reël op 'n warm plaat, omring met rabarber en uie op en sprinkel met die sap.

Resep deur Christophe Plovier