Wednesday, 27 July 2011

BROODROLLETJIES






















(6 rolletjies)

Jy benodig
  • 250 g witbroodmeel 
  • 250 g koekmeel 
  • 10 ml sout 
  • 10 g kitssuurdeeg 
  • 15 ml suiker
  • sowat 250 ml louwarm water 
  • 45 ml olyfolie
Verhit jou oond tot 200 °C. Meng broodmeel, koekmeel, sout, suurdeeg en suiker saam in ’n groot mengbak. Voeg water geleidelik by tot ’n lekker stywe deeg. Knie vir sowat 10 minute.

Plaas in ’n groot mengbak en smeer ’n bietjie olyfolie oor. Maak toe met kleefplastiek en laat tot dubbel die grootte rys. Knie deeg af en voeg die olyfolie by. Knie dit goed deur.
Vorm broodrolletjies. Sprinkel meel op ’n bakplaat en plaas rolletjies daarop. Maak klein snytjies bo-op elke rolletjie. Sprinkel nog meel oor en laat rys tot dubbel die grootte. Plaas in die warm oond en bak vir 35 minute.

Resep uit 'n SARIE