Friday 13 October 2017

DOOPSOUS RESEPTE VIR PLATTERS



13 X DOOPSOUS RESEPTE VIR PLATTERS

Maklike doopsous
1 koppie mayonaise...
1/2 medium ui fyn gerasper
1 eetlepel kondensmelk
1/2 koppie fyngerasperde kaas

Meng alles saam, verkoel en geniet.

*

Maklike Mosterd en Kondensmelk Doopsouse
Bestandele:
125 ml kondensmelk
10ml mosterd
30ml asyn
15ml botter (gesmelt)
sout en peper

Metode:
Meng bestandele goed.Voeg nou gesmelte botter by en klop tot gladde mengsel.

*

Kaas en Mayo Doopsous:
Meng Mayonnaise, Gerasperde Kaas, Paprika en Gedroogte Pietersielie

Maaskaas Doopsous:
Houertjie maaskaas – deel dit in 2 bakkies –

1ste bakkie – gooi bietjie mayonnaise by, tuna, gerasperde kaas, gekapte ui, chutney sout en peper en meng goed.

2de bakkie – meng bietjie mayonnaise by, aangemaakte mosterd, gekapte ui, agurkies fyn gekap, sout en peper en bietjie droe pietersielie.

*

KAAS-EN-MOSTERD DOOPSOUS:
125ml gerasperde cheddar kaas
250ml room
45ml franse mosterd
Meng al die bestandele tot glad en verkoel

*

BLOUKAAS DOOPSOUS:
 125gr bloukaas
 125 gr roomkaas
 125ml suurroom
 30 gr gemalde amandels of macadamia neute
 30 ml gekapte grasuie
 15 ml brandewyn
 3ml droe mosterdpoeier

Verpulp al die bestandele in voedselverwerker

*

HAM-EN-BLATJAN DOOPSOUS:
 250gr ham
 125ml mayonaise
 125ml suurroom
 40ml blatjan
 5ml kerriepoeier
 2ml suurlemoensap

Verpulp alles saam

*

MOSSELDOOPSOUS:
 2 blikkies gerookte mossels
 250gr maaskaas
 15ml suurlemoensap
 200ml suurroom
 sout en peper

Verpulp alles saam

*

ADVOKADODOOPSOUS:
 2 ryp advokadopeer
 15ml suurlemoensap
 250gr gladde maaskaas
 3ml tobascosous
 60ml mayonaise
 30ml gekapte pietersielie
 sout en peper

Verpulp alles saam

*

VINNIGE DOOPSOUS
 250 ml room
 250 ml ongegeurde joghurt
 34 g wit uiesop poeier

Meng alles saam en laat `n rukkie staan vir die geure om te ontwikkel. Vir `n gesonder weergawe gebruik 500 ml joghurt en laat die room uit.

*

UIE DOOPSOUS
 190 ml room
 45 ml mayonnaise
 250 g korrelrige maaskaas
 5 ml fyngerasperde ui
 knippie rooipeper
 1 ml Aromat

Meng alles deeglik saam en verkoel ten minste 30 minute voor bediening.

*

DRIE MAKLIKE DOOPSOUSE
 Jy benodig
3 bakkies room- of gladde/chunky maaskaas
sout en peper na smaak
’n hand vol gekapte pietersielie
1 eetlepel groenpeperkorrels
1 teelepel paprika
100g parmesaankaas, fyngerasper
1 takkie roosmaryn, fyngekap
Só maak jy

1 Klits jou kaas met ‘n vurk tot sag. Skep die houertjies room- of maaskaas elkeen in ’n aparte bakkie uit en roer elkeen totdat dit glad is.
2 Net vir die smaak. Sprinkel ’n bietjie sout en peper oor elke bakkie en meng dit goed deur.
3 Tjoptjop ’n trio. Meng die pietersielie by die eerste bakkie in, die peperkorrels en paprika by die tweede bakkie en die parmesaankaas en roosmaryn by die derde bakkie.

Ina paarman se Olive and Rosemary werk ook baie lekker.