Thursday 3 March 2016

Klewerige Varknek




Klewerige Varknek
Die resep kom egter met ‘n waarskuwing: jou huismense en kuiermense gaan daarop aandring dat jy dit al om die ander dag maak, so lekker is dit.
Maak 4-6 porsies
Een ontbeende varknek
1 vars gemmerknobbel, gesny in dun ringe (nie nodig om te skil nie)
3 groot knoffelhuisies, gekneus
1 rooi brandrissie, gehalveer
4 steranys
125 ml bruinsuiker
250 ml Chinese kookwyn (Shaoxing) of vervang met droë sjerrie wat 1/5de met water verdun is
125 ml oestersous
5 ml Chinese 5-speserye mengsel*
Verhit oond tot 180⁰C. Plaas vark, gemmer, knoffel, rissie en steranys in ‘n diep, swaarboom oondpan met ‘n deksel wat stewig pas. Roer suiker, kookwyn, oestersous en vyf-speserye in ‘n bakkie saam en roer tot suiker opgelos het. Giet dit oor varknek en sit deksel op. Bak 2 ure (draai die vleis na ‘n uur om). Verhoog hitte na 200⁰C, bak nog 30 minute of tot vark sag is en die sous klewerig. Haal deksel af, skep sous oor en bak oop vir nog 15 min. Haal Vleis uit sous en los eenkant om te rus. Kook die pansous af tot lekker taai. Sny vleis in dun skywe, bedien op ‘n warm vleisbord en gooi pansouse bo-oor.   Lekker saam met jasmynrys en groenbone  of broccoli.
*Skep jou eie 5-speserye-mengsel:
Gebruik gelyke hoeveelhede:
mengsel 1: anyssaadjies of steranys, vinkel, kaneel, swart peperkorrels en heel naeltjie.
OF
mengsel 2: fyn gemmer, kaneel, neutmuskaat, wonderpeper en swartpeper.
Maal dit in stamper en vysel of elektriese meul. Gebruik heel speserye vir beste smaak.

(Huiskok)