Thursday 18 February 2016

KERRIEVIS




KERRIEVIS - Huiskok
Bedien 6
1 kg snoek gewas, gefileer en in porsies gesny;
sout en varsgemaalde witpeper;
gerasperde skil en sap van twee suurlemoene;
skaapstertvet, botter of olie.
Vir die piekel
2 groot uie, oorlangs gehalveer en in skywe gesny
100 g sagte bruinsuiker
4 e fyn appelkooskonfyt
2 e garam masala
2 t borrie
2  knippies rooi peper
750 ml bruinasyn
6 vars suurlemoenblare
1 stuk vars gemmerwortel, geskil en fyngekap
4 t geskroeide koljandersaad
100 to t 125 ml water
Metode:
1. Geur vis met sout en peper en vryf in met suurlemoen en skil. Verhit vet in pan en braai ’n paar stukkies op ’n slag aan weerskante tot net gaar.
2. Skep al die sousbestanddele in ’n kastrol, verhit tot kookpunt, verlaag hitte en prut vir 20-25 minute. Skep ’n bietjie sous in ’n gesteriliseerde houer en skep ’n laag vis daarin.
Bedek vis met ’n laag warm sous. Herhaal met die res van vis en sous, laat afkoel en verseël. Bêre in die yskas vir 2 tot 3 dae voordat dit geëet word.
 Wenke:
*Die gegeurde vis kan in ’n gesmeerde oondskottel geskep word. Sprinkel ’n bietjie water oor en bak vir 10 tot 15 minute in ’n voorverhitte oond by 180 °C.
*Die vis kan ook in die sous gaargemaak word. Skep net die warm sous oor die gegeurde vis en bak vir 20 minute.