Monday 28 September 2015

DOPPIE RESEP




DOPPIE RESEP : (Vir alle vinger-etes, soet en sout)
 750ml meel
 5ml bakpoeier...
 3ml sout
 250gr botter
 2 eiers
 15ml suiker


Sif droe bestandele saam. Vryf botter in

Klits eier en suiker tot skuim. Voeg by droe bestandele

Meng goed tot stywe deeg

Rol uit – nie te dun –

Druk met koekievorm ‘n ronde sirkeltjie uit.

Gebruik kolwyntjie pannetjies, en druk degie in pannetjie. Jy hoef nie jou pannetjies te smeer nie

Bak 8-10 min by 190 grade.

SOUT VULSELS.

Salm vulsel:
 1 blikkie pienk salm
 2 eetl sandwichspread
 2 eetl mayonaise
 sout en peper

Meng alles en skep in doppies

Komkommer vulsel:
 1 gerasperde komkommer (gedreineer)
 1 fyn gedrukte eier
 1 eetl mayonaise
 sout en peper

Meng alles goed en skep in doppies

Polonie vulsel:
 1 kop fyn gerasperde polonie
 1 fyngedrukte eier
 1 eetl mayonaise
 sout en peper

Maasksaas/ham vulsel:
 125gr ham (fyn gerasper)
 100ml mayonaise
 1 houertjie maaskaas
 30ml pietersielie gekap
 30ml agurkies gekap
 30ml ui gekap
 sout en rooipeper

Meng alles goed skep in doppies en gooi paprika bo-oor

Hoender/ham vulsel:
 1 pakkie cream of mushroom sop
 50ml meel
 50ml melkpoeier
 750ml water
 100gr ham gekap
 30 ml agurkies gekap
 sout en rooipeper

Meng droe bestandele in ‘n pot voeg water by en kook tot dik en gladde mengsel

Laat prut vir so 5 minute – Voeg ham en agurkies by meng en laat afkoel.

Gooi sout en peper by en skep in doppies

VULSELS SOET:

Cremora vulsel:
 1 koppie cremora
 ¼ kop kookwater
 Meng b.g
 Voeg by ½ blikkie kondensmelk en ¼ kop suurlemoensap

Lemon curt:
 2 eetl botter
 1kop suiker
 2 eiers
 2 suurlemoene – skil gerasper en sap uitgedruk

Smelt suiker en botter, voeg suiker en suurlemoensap en skil by

Klits eiers en GOOI WARM MENGSEL by eiers.

Laat prut en roer die heeltyd tot dik. Koel af en sit in doppies.

Dadel vulsel:
 1 blik kondensmelk
 250gr dadels (fyn gesnipper)
 400ml klapper

Meng alles goed en skep in doppies.

Kondensmelk vulsel:
 1 blikkie caramel treat
 Peppermint sjokolade (gerasper)
 Styfgeklopte room
 Gesnipperde kersie
 Skep 1/2 tl sjokolade onder in bakkie, dan kondensmelk, dan geklopte room en kersie bo-op

Melktert vusel:
 3 eetl meel
 4kop melk
 1/2 kop suiker
 1 tl vanilje
 3 eetl maizina
 4 eiers
 1 eetl botter en knippie sout

Meng maizina en meel met bietjie v/d melk

Klits eiergele goed en klits die suiker by, voeg vanilje en sout by

Verhit melk tot kookpunt en roer meelmengsel mengsel by.Kook tot gaar.

Roer nou die eiermengsel in en laat stadig opkook. Haal af van hitte en roer botter in.

Klits eierwitte tot styf en vou in. Gooi in doppies en strooi kaneelsuiker bo-oor

Pynappel vulsel:
 1 pynappel (gerasper)
 1tl botter
 2 eiers
 1/2 kop suiker
 1/2 kop water
 4tl vlapoeier

Kook pynappel water en suiker tot gaar. Klits eiergele en roer vlapoeier by – voeg by pynappel – Kook tot gaar. Haal van stoof af. Klits eierwitte tot styf en vou in by mengsel. Moenie mengsel weer kook nie, skep direk in doppies


Konfyt Tertjies

250 ml room
12 tertdoppies
200 g bessiekonfyt...

1. Klits room tot styf.
2. Skep teelepels vol konfyt in die klaar gebakte tertdoppies en versier met room.