Ontbyt Vlegselbrood
DEEG
10 g (1 pakkie) kitsgis80 ml (1⁄3 k) strooisuiker
500 g witbroodmeel
5 ml (1 t) sout
100 g Stork Bake, saggemaak
1 ekstra groot eier
30 ml (2 e) esdoringstroop
160-180 ml (2/3 – ¾ k) warm melk
VULSEL
5 ml (1 t) fyn kaneel100 g geroosterde pekan- of
okkerneute, fyn gekap
80 ml (1⁄3 k) ligbruinsuiker
50 g Stork Bake, gesmelt en afgekoel
1 eier
60 ml (¼ k) melk
60 ml (¼ k) esdoringstroop
DEEG
Meng die gis, suiker, meel en
sout in ’n bak. Maak ’n holte in die middel. Klits die STORK BAKE, eier, stroop
en melk saam en giet dit in die holte. Meng tot ’n sagte deeg vorm. Knie dit
sowat 10 minute op ’n meelbestrooide oppervlak tot glad en elasties. Plaas die
deeg terug in die bak, maak lossies toe met kleefplastiek en laat staan op ’n
warm plek tot dubbel so groot gerys.
VULSEL
Meng die kaneel, neute en
suiker.
Knie die deeg af en rol dit uit in ’n reghoek van sowat 1 cm dik.
Borsel met die gesmelte STORK BAKE en strooi die neut-mengsel eweredig
oor die deeg. Vou die een kant van die reghoek oor die deeg. Rol effens dunner
uit en sny in drie ewe lang repe.
Vleg die repe lossies en plaas in ’n gesmeerde bakplaat. Bedek losweg
met kleefplastiek en laat rys nog 30-40 minute.
Verhit intussen die oond tot 180 °C.
Klits die eier en melk saam en borsel eweredig oor die vlegsel. Bak
25-30 minute tot goudbruin en deurgaar.
Verhit die stroop en laat prut 1
minuut. Borsel die vlegsel hiermee sodra dit uit die oond kom. Laat afkoel.
Genoeg vir 6.