Caroli se klapper-en-kersie-blokkies
Bestanddele(Lewer sowat 40 koekies)
Basis:
120 g botter
100 g strooisuiker
5 ml vanieljegeursel
1 eier
250 ml koekmeelblom
90 ml mielieblom
Vulsel:
240 g droë klapper
500 ml suiker
3 eiers
200 g glanskersies, in kwarte gesny
Bolaag:
120 g botter
500 g versiersuiker
30 ml melk
sap van halwe suurlemoen
3 ml vanilla geursel
Instruksies
- Basis: Klop die botter en suiker saam tot romerig. Voeg die eier by en klits goed.
- Sif al die droë bestanddele saam en meng met die bottermengsel.
- Druk die beslag vas in ’n uitgevoerde bakplaat (sowat 30 x 30 cm)
- Bak vir 10 minute in ’n voorverhitte oond teen 180°C.
- Vulsel: Meng die klapper en suiker. Klits die eier en voeg by die klappermengsel.
- Strooi die glanskersies oor die gebakte basis. Strooi die klappermengsel bo-oor.
- Bak vir 20 minute teen 180 °C. Indien die klapper begin donker word, plaas foelie bo-op sodat dit nie brand nie.
- Meng intussen die bolaag. Meng al die bestanddele saam tot glad en loperig. Smeer die bolaag oor die klaperlaag sodra dit afgekoel het.
- Sny in stafies.