Thursday, 14 August 2014
Diabetiese Sjokolade Koek
Diabetiese Sjokolade Koek
Bestandele:
200g patat geskil en in blokkies gesny
5ml koeksoda
60ml canola of macadamiaolie
125 ml kookwater
100ml kakaopoeier
375ml koekmeel,gesif
1ml sout
20ml bakpoeier
125 hawersemels
2 eiers
2 eierwitte
250ml sugalite
5ml vanielje
125 ml laevetkarringmelk of gewone jogurt
1 groot appel geskil en gerasper
* 30ml lae gi-appelkooskonfyt.(tussen die 2 lae te sit)
Metode
Kook patat tot sag en druk fyn voeg koeksoda by warm fyn patat laat staan tot dit skuim.
Plaas olie en kookwater in kastrol op stoof en sit kakao poeier by. Roer tot opgelos en verhit tot kookpunt. Plaas in yskas tot afgekoel.
Sif meel, sout en bakpoeier in ander bak. Voeg die hawersemels by en meng ‘n paar keer met opligbeweging met lepel om te belug.
Klits die eiers en eierwitte 2min lank met elektriese klitser in groot mengbak. Voeg suiker in 2 hoeveelhede by, klop 1 min lank na elke byvoeging.
Haal kakao en olie mensel uit die yskas en roer die vanieljegeursel, jogurt\karringmelk, appel en patatmengsel by.
Voeg ‘n derde van hierdie mengsel om die beurt met die meelmengsel by die eiermengsel. Vou liggies in na elke byvoeging tot deeglik gemeng,sorg dat kakaomengsel nie ondertoe sink nie.
Giet beslag in 2 panne wat goed bespuit is. Versprei beslag na kante toe om te voorkom dat die koek te hoog rys in die middel terwyl dit bak. Bak 30 tot 40 min by 180•
Versiersel.
90ml sugalite
25ml kakaopoeier
200-250g vetvrye of laevetmaaskaas
5ml rumgeursel
Sif droog saam by maaskaas en voeg rumgeursel by. Moenie te veel meng.
Plak die 2 koeke opmekaar met die appelkooskonfyt en smeer versiersel bo-oor.