Tuesday, 24 June 2014

Sjokolade-en-muesli-kluitjies




Sjokolade-en-muesli-kluitjies  
“Jy kan dié sjokolade-kluitjies so groot of klein maak as wat jy wil; kies papierdoppies in die geskikte grootte,” sê Jenny.
Bestanddele
  • 250 g donker- of melksjokolade
  • 100 g muesli of grof gekapte brosbroodkoekies
  • 100 g gekapte gerooster amandels of grondboontjies
  • 100 g gekapte geglaseerde kersies
  • 30 g lig geroosterde, uitgedroogde klapper
  • mooi papierdoppies in rooi of pienk, of as jy gelukkig is, kry dié met klein hartjies
Versiering
  • geglaseerde kersies in kwarte gesny
  • versiersuiker vir bestrooiing
Plaas die sjokolade in ’n hittebestande bak oor ’n pot water wat liggies kook; maak seker die onderkant van die bak raak nie aan die water nie. Smelt die sjokolade, en roer die oorblywende bestanddele by sodra dit gesmelt is. Verwyder die bak van die hitte en laat die mengsel effens afkoel.
Skep in papierdoppies, sit kersiestukkies op elkeen en strooi ’n bietjie versiersuiker oor.