Gemmergegeurde Wortelsop
Bestanddele
◦4 sprietuie
◦4 stukke vars gemmer plus...
◦1 t geskilde en gerasperde vars gemmer
◦5 koppies water
◦3 teesakkies (groentee)
◦1 e olyfolie
◦1 medium ui, fyngekap
◦680 g wortels, in 2 cm-stukke gesny
◦1 medium aartappel, geskil en gekap
◦sout en varsgemaalde swartpeper
◦2 koppies bevrore ertjies
Bestanddele
◦4 sprietuie
◦4 stukke vars gemmer plus...
◦1 t geskilde en gerasperde vars gemmer
◦5 koppies water
◦3 teesakkies (groentee)
◦1 e olyfolie
◦1 medium ui, fyngekap
◦680 g wortels, in 2 cm-stukke gesny
◦1 medium aartappel, geskil en gekap
◦sout en varsgemaalde swartpeper
◦2 koppies bevrore ertjies
Aanwysings
1.Sny die wit en bleekgroen gedeeltes van die sprietuie af en plaas dit in ’n 5-literpot. Sny die groen gedeeltes fyn en hou dit eenkant.
2.Voeg die gesnyde gemmer en water in die pot. Verhit tot kookpunt op hoog. Voeg teesakkies by, bedek en verwyder van hitte. Laat vir 10 minute staan.
3.Verhit olie op mediumhoog in ’n pan van 30 cm. Voeg die uie, wortels, aartappels en ¼ teelepel elk sout en peper by. Braai vir 6 minute tot goudbruin, roer. Voeg gerasperde gemmer by; roer vir 1 minuut.
4.Verwyder soliede stukke met ’n gaatjieslepel uit die pot, druk die vloeistof in die pot en gooi die heel stukke weg. Verhit die vloeistof tot kookpunt op hoog; roer die wortelmengsel in. Verlaag die hitte en laat prut. Kook vir 10 minute of tot die groente sag is, roer.
5.Gooi die helfte van die sop in ’n voedselverwerker; laat die oorblywende sop prut. Puree dit versigtig tot glad, gooi dan terug in die pot. Roer ertjies en ¼ teelepel sout by. Kook vir 3 minute of tot die ertjies heldergroen en warm is.
6.Verdeel die sop tussen bakkies; garneer met gesnyde sprietuie.
1.Sny die wit en bleekgroen gedeeltes van die sprietuie af en plaas dit in ’n 5-literpot. Sny die groen gedeeltes fyn en hou dit eenkant.
2.Voeg die gesnyde gemmer en water in die pot. Verhit tot kookpunt op hoog. Voeg teesakkies by, bedek en verwyder van hitte. Laat vir 10 minute staan.
3.Verhit olie op mediumhoog in ’n pan van 30 cm. Voeg die uie, wortels, aartappels en ¼ teelepel elk sout en peper by. Braai vir 6 minute tot goudbruin, roer. Voeg gerasperde gemmer by; roer vir 1 minuut.
4.Verwyder soliede stukke met ’n gaatjieslepel uit die pot, druk die vloeistof in die pot en gooi die heel stukke weg. Verhit die vloeistof tot kookpunt op hoog; roer die wortelmengsel in. Verlaag die hitte en laat prut. Kook vir 10 minute of tot die groente sag is, roer.
5.Gooi die helfte van die sop in ’n voedselverwerker; laat die oorblywende sop prut. Puree dit versigtig tot glad, gooi dan terug in die pot. Roer ertjies en ¼ teelepel sout by. Kook vir 3 minute of tot die ertjies heldergroen en warm is.
6.Verdeel die sop tussen bakkies; garneer met gesnyde sprietuie.