Wednesday, 2 April 2014

Groenboontjie-bredie




Groenboontjie-bredie

  • 45 ml olyfolie
  • 800 g lamsnek
  • 1 ui, fyngekap
  • 2 knoffelhuisies, fyngekap
  • 1 blik (410 g) gekapte tamaties
  • 5 ml gemengde droë kruie
  • 1 kg bevrore groenbone                       
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 250 ml kookwater
  • 2 aartappels, geskil en in kwarte gesny
Verhit oond tot 180 °C. Verhit olyfolie in ’n groot oondvaste kastrol. Braai lamsnek tot bruin. Voeg ui en knoffel by. Roer tamaties, kruie en bevrore groenbone by. Geur met sout en swartpeper. Gooi kookwater by en meng goed. Plaas aartappels bo-op. Maak kastrol toe en plaas in die warm oond vir 1 tot 1½ uur, totdat die vleis sag is. Kyk nou en dan dat dit nie droog kook nie. As dit droog lyk, kan jy ’n bietjie water byvoeg.