Monday, 24 February 2014

Mynhardt en Tiaan se Die maklikste vanieljekoek




Die maklikste vanieljekoek
“Dis die maklikste koek ooit. Die beslag kan ook gebruik word om kolwyntjies te bak,” sê Tiaan.

Bereidingstyd
2 ure

Aanwysings
1 Klits 8 eiers en 250 g strooisuiker saam tot baie lig en donsig.  
2 Vou 250 g gesifte koekmeel by. (As jy ’n sjokoladekoek wil bak, vervang 50 g van die meel met ka­kao.)
3 Skep die beslag in twee ge­smeerde losboom­panne en bak dit vir so 25 minute teen 180 oC tot gaar.

Nota
Dié resep maak twee koeke. As jy soos Tiaan-hulle vier aparte lae wil stapel, verdubbel die resep.

Versiersel
Aanwysings
1 Room 500 g sagte botter, 500 g gesifte versiersuiker en die saadjies van een vanieljepeul saam tot glad.
2 Voeg nog 500 g gesifte versiersuiker en 30 ml kookwater bietjies-bietjies by en roer tot glad.
3 Verdeel die versiersel en kleur
met koskleursel in helder kleure van jou keuse.
4 Rond die koeke treffend af met patrone gesny uit gekoopte fondant-versiersel, as jy wil.