Suurlemoen-frikkadelle in tamatiesous
Genoeg vir 6 menseBereiding: 15 – 20 minute
Staantyd: 30 minute
Gaarmaaktyd: 2 - 2½ uur
TAMATIESOUS
60g botter90ml olyfolie
1 middelslag ui, fyn gekap
10 knoffelhuisies, fyn gekap
4 blikke heel tamaties
20ml suiker
7ml sout
750ml water
250ml basilieblare, gekap
Vars gemaalde swartpeper
Verhit die botter en olie in ‘n groot kastrol en roerbraai die ui en
knoffel tot sag maar nie bruin nie. Voeg
die tamaties, suiker, sout en water by.
Gebruik ‘n staafmenger en pols die tamatiemengsel tot fyn. Bring die sous tot kookpunt, verlaag die
hitte en laat prut sowat 2 - 2½ uur tot geurig.
Verwyder van die hitte, voeg die basilieblare en swartpeper by, plaas
die deksel op en laat staan sowat 30 minute.
Geur met sout en peper.
FRIKKADELLE
1 sny witbroodkrummels, sonder korsies1 eier, geklits
500g maer maalvleis
15ml organumblare, fyn gekap
15ml pietersielie, fyn gekap
2ml roosmarynblaartjies, fyn gekap
2ml salie, fyn gekap
Skil van een suurlemoen, gerasper
Sout en vars gemaalde swartpeper
Olie vi vlakbraai
15ml botter
2 knoffelhuisies, fyn gekap
500g spaghetti, gaargemaak volgens pak-aanwysings
Parmesaankaas, in skywe gesny
Ekstra basilieblare vir garnering
Meng die broodkrummels met die eier.
Voeg die maalvleis, vars kruie en suurlemoenskil by en geur met sout en
peper. Gebruik jou hande om dit goed te
meng. Vorm klein bolletjies en laat rus
‘n paar minute in die yskas. Verhit ‘n
bietjie olie in ‘n groot pan e braai die frikkadelle ‘n paar op ‘n slag tot
amper gaar en goudbruin. Hou eenkant. Gebruik dieselfde pan waarin die frikkadelle
gebraai is, verhit die botter en braai die knoffel oor matige hitte. Voeg die tamatiesous by en bring tot
kookpunt. Verwyder die pan van die hitte
en skep die frikkadelle daarby, geur indien nodig. Skep die pasta, sous en frikkadelle
bo-op. Garneer met parmesan en basilie.