Trix Marx se resep
Bereiding: 5 minute
Gaarmaaktyd: 35 minute
Genoeg vir 6 mense
220 g botter
250 ml (1 k) strooisuiker
4 eiers
375 ml (1½ k) bruismeel
60 ml (¼ k) melk
5 ml (1 t) vanielje-ekstrak
410 ml (1 blik) tertappels
Karamelsous
125 ml (½ k) strooisuiker
10 g botter
250 ml (1 k) room
Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n ringkoekpan.
Gaarmaaktyd: 35 minute
Genoeg vir 6 mense
220 g botter
250 ml (1 k) strooisuiker
4 eiers
375 ml (1½ k) bruismeel
60 ml (¼ k) melk
5 ml (1 t) vanielje-ekstrak
410 ml (1 blik) tertappels
Karamelsous
125 ml (½ k) strooisuiker
10 g botter
250 ml (1 k) room
Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n ringkoekpan.
Verroom die botter en suiker tot donsig. Voeg
die eiers een vir een by en klits tussenin.
Vou die meel, melk en vanielje-ekstrak in tot
goed gemeng.
Giet die helfte van die mengsel in die koekpan,
pak die tertappels in lae daarin en bedek dit met die res van die deeg.
Bak 50 minute in die oond of tot ’n steekpen
skoon uitkom.
Laat afkoel op ’n draadrak.
Karamelsous
Verhit die strooisuiker in ’n kastrol oor medium hitte tot dit begin oplos.
Verhit die strooisuiker in ’n kastrol oor medium hitte tot dit begin oplos.
Voeg dan die botter by en roer die room vinnig
in.