Thursday 13 December 2012

Gemmer-roomtert




Die tert is taamlik sag omdat dit geen gelatien inkry nie. Maak dus seker die peerskyfies is goed ge-dreineer, anders kan dit loperig wees.
Kors
1 pakkie gemmerkoekies, fyn gedruk
100 ml botter, gesmelt
15 ml goue- of esdoringstroop
Vulsel

1 blik (380 g) karamelkondensmelk
1 blik (410 g) peerhalwes
250 ml pekanneute, gekap
60 ml ingelegde gemmer, fyn gekap
250 ml room
Skep ongeveer 45 ml koekiekrummels uit en hou eenkant. Meng die koekie-krummels, botter en stroop goed saam. Druk dit op die bodem en halfpad teen die kante van 'n losboomkoekpan van 25 cm vas. Verkoel vir 10 minute. Skep 30 ml van die karamelkondensmelk uit en hou eenkant. Klits die orige karamelkondensmelk tot glad en smeer oor die beskuitjiekors. Verkoel weer vir 10 minute. Dreineer intussen die peerhalwes goed en sny in dun skyfies. Druk die peerskyfies goed droog met kombuispapier. Rangskik die peerskyfies op die karamellaag en sprinkel die gekapte neute en gemmerstukkies oor. Klits die room en die 30 ml karamelkondensmelk saam tot styf en smeer bo-oor die tert. Verkoel tot benodig. Sprinkel ekstra gekapte neute en die orige gemmerkoekiekrummels bo-oor. Verkoel tot benodig.
Lewer een middelslagtert.