Thursday, 27 September 2012

Perderuiters aartappelskyfies



Lourens de Lange

2 medium aartappels
Cooking spray
Was vars kruie blare (soos dille, grasuie, en salie)
1/2 teelepel sout
Voorverhit die oond tot 400 grade. Stel mandoline op dunste sny instelling. Sny elke aartappel lengte deur gebruik te maak van die mandoline. Rangskik aartappelskywe in 'n enkellaag op verskeie lae van papier handdoeke, bedek met addisionele papier handdoeke, en druk liggies. Laat 5 minute staan.

Rangskik die helfte van die aartappelskywe in 'n enkele laag op elk van twee bakplate bedek met Cooking spray. Plaas 'n klein kruie blaar op elke aartappel skyfie, bedek met 'n ander aartappel skyfie. Druk liggies om te voldoen. Bedek aartappel stapels met cooking spray. Strooi eweredig met sout. Werk met 'n vel op 'n tyd, bedek die aartappel stapels met perkament papier. Plaas 'n leë bakplaat op die top van perkament papier, Plaas 'n yster of swaar oondvaste pan op tweede bakplaat om op te tree as 'n gewig (hou die aartappelskyfies plat). Bak vir 25 minute.

Verwyder pan. Verwyder bakplate uit die oond, verwyder top bakplaat en perkament papier. Verwyder verbruin aartappelskyfies uit pan, plaas op 'n draadrak. Draai enige ongebruinde aartappelskyfies om op vel. Vervang perkament papier en top bakplaat terugkeer pan in die oond. Vervang pan op die top van die bakplaat. Bak 5 minute of tot bruin. Cool skyfies op draadrakke. Herhaal die proses met die oorblywende aartappels. Stoor skyfies in 'n lugdigte houer tot 2 dae.