Friday 13 January 2012

Maketaankonfyt

Skil die maketaan en sny in blokkies van omtrent 1cm x 1cm. Die volgende hoeveelhede is per 1kg maketaanblokkies:

750 g suiker
2 eetlepels suurlemoensap

2 eetleples fyngesnyde gemmer (so groot soos vuurhoutjies)
Laat staan die mengsel tot al die suiker opgelos het (verkieslik oornag). Kook vir 1 - 1.5 ure, tot die vrugte amper deurskynend is. Bottel en seel die konfyt terwyl dit nog warm is.

Resep 2

Skil en sny die waatlemoen in mooi stukke. Pruk met vurk. Laat oornag in kalkwater lê (kry by apteek). Gebruik twee eetlepels kalk op 1 emmer water (neem aan dit is 5 liter). Spoel dit af en kook dit in kookwater en as dit breek is dit nie goed nie. Kook die stroop vir 1 pond vrugte en een pint water vir elke pond suiker. Voeg skille by en laat deur konfyt. Voeg weinig sitroensuum en gemmer by. (1 pond is 500gram.)