Monday, 4 July 2011




















Sampioen-en-rys-koek
12 porsies

bietjie olie
1 ui, gekap
2,5 ml (½ t) droë gemengde kruie
2,5 ml (½ t) vars gekapte knoffel
250 g (1 pakkie) sampioene, in skyfies gesny
375 ml (1½ k) arboriorys
500 ml (2 k) hoenderaftreksel
250 ml (1 k) baba-ertjies
6 songedroogde tamaties, gekap
60 ml (4 e) fyn parmesaan
sout en peper na smaak
4 eiers
45 ml (3 e) melk
1 hand vol roketblare

Stel oond op 180 °C.

Verhit olie en soteer ui, kruie en knoffel tot sag. Voeg sampioene by en soteer nog bietjie.

Voeg rys en hoenderaftreksel by. Laat prut vir 20 min. oor lae hitte.

Verwyder van hitte en roer ertjies, tamaties en kaas by en geur met sout en peper.

Voer ronde koekpan met 20 cm-deursnee met bakpapier. Spuit met kossproei. Skep rysmengsel daarin en maak gelyk bo-op.

Klits eiers en melk en gooi bo-oor rysmengsel.

Plaas in oondpan en bak vir 45 min. of tot gestol in middel.

Laat ongeveer 15 min. in koekpan afkoel en keer versigtig uit.

Sit louwarm in skywe saam met roketblare voor.