Tuesday, 19 July 2011

Rabarberkelkie



















½k    Rabarbersap
½k    Pynappelstroop
1e     Lemoensap
1e     Suurlemoensap
Gebreekte ys


Kook rabarber (die rooskleurige stingels is die mooiste) wat in stukkies gesny is, met `n gelyke deel water tot dit sag is.  

Syg dit deur `n deursygdoek en meet die vloeistof.  Voeg 2/5k suiker by vir 1k sap enkook weer 2 min. lank.

Voeg by ½k rabarbersap, ½k pynappelstroop van ingemaakte pynappels of kook die skil en die stronk van 1 pynappel

15 min lank met ½k water en ½k suiker.  Syg dit deur en gebruik.
Voeg die lemoen- en die suurlemoensap by en skud dit goed saam in `n bottle.
Sit 2 e gebreekte ys in elke glaie en gooi die mengsel daarop.  Dien dit dadelik yskoud op

L.W. Hierdie hoeveelheid sal genoeg vir 4 glasie wees.