KERRIE HOENDER PANNEKOEKE
JY BENODIG
(vir 4-6 mense)
6 pannekoeke Vir die hoenderkerrie
3 eetlepels olie ...
1 middelslag-ui, gekap
1 knoffelhuisie, gekneus
1 eetlepel kerriepoeier
1 eetlepel masala
4 hoenderborsies, in repies gesny
1 blik (400 g) Rhodes- Indiese tamaties
1 blik (400 g) kekerertjies, gedreineer
’n hand vol vars koljanderblare, gekap Vir die sous (’n Indiese raïta)
4 eetlepels ongegeurde jogurt
1 komkommer, gerasper
1 knoffelhuisie, gekneus
’n handvol vars pietersielie, gekap
sout en peper na smaak
SO MAAK JY:
Verhit 2 eetlepels olie in ’n pan en braai die ui en knoffel oor lae hitte tot sag.
Sprinkel die kerrie en masalapoeier oor, roer alles deur en braai dit vir ongeveer 5 minute.
Gooi die res van die olie by en verhit dit. Voeg dan die hoenderrepies by en braai dit vinnig tot goudbruin
Voeg die tamaties en kekerertjies by en laat dit vir 5 minute saam kook.
Draai dan die hitte laer en laat dit vir nog 15-20 minute prut. Hou dit eenkant.
MAAK DIE SOUS:
Meng die jogurt, komkommer, knoffel en pietersielie goed saam. Geur dit met sout en peper en hou dit eenkant.
Skep van die hoenderkerrie in die middel van elke pannekoek en rol dit op.
Sprinkel vars koljanderblare oor en sit dit voor saam met ’n skeppie van die sous
JY BENODIG
(vir 4-6 mense)
6 pannekoeke Vir die hoenderkerrie
3 eetlepels olie ...
1 middelslag-ui, gekap
1 knoffelhuisie, gekneus
1 eetlepel kerriepoeier
1 eetlepel masala
4 hoenderborsies, in repies gesny
1 blik (400 g) Rhodes- Indiese tamaties
1 blik (400 g) kekerertjies, gedreineer
’n hand vol vars koljanderblare, gekap Vir die sous (’n Indiese raïta)
4 eetlepels ongegeurde jogurt
1 komkommer, gerasper
1 knoffelhuisie, gekneus
’n handvol vars pietersielie, gekap
sout en peper na smaak
SO MAAK JY:
Verhit 2 eetlepels olie in ’n pan en braai die ui en knoffel oor lae hitte tot sag.
Sprinkel die kerrie en masalapoeier oor, roer alles deur en braai dit vir ongeveer 5 minute.
Gooi die res van die olie by en verhit dit. Voeg dan die hoenderrepies by en braai dit vinnig tot goudbruin
Voeg die tamaties en kekerertjies by en laat dit vir 5 minute saam kook.
Draai dan die hitte laer en laat dit vir nog 15-20 minute prut. Hou dit eenkant.
MAAK DIE SOUS:
Meng die jogurt, komkommer, knoffel en pietersielie goed saam. Geur dit met sout en peper en hou dit eenkant.
Skep van die hoenderkerrie in die middel van elke pannekoek en rol dit op.
Sprinkel vars koljanderblare oor en sit dit voor saam met ’n skeppie van die sous