Wednesday 11 October 2017

SJOKOLADE YSKASTERT



HEERLIKE SJOKOLADE YSKASTERT

1 pakkie sponsvingers
4 eiers (geskei)
5 ml vanilla
10 ml kakao
10 ml koue water
7 eetl suiker
15 ml gelatine (opgelos in bietjie water)
250 ml melk
15 ml meel
METODE
Sit melk op stoof met 1 eetl suiker.
Klits eierwitte met 4 eetl suiker tot styf.
Meng kakao, meel, 2 eetl suiker, geklitste eiergele en 2 eetl water. Gooi melk by, meng en plaas terug op stoof. Laat weer kook.
Haal af en roer opgeloste gelatine by. Voeg nou eierwitte by en laat effens afkoel.
Sit sponsvingers in langwerpige tertbak en gooi mengsel daaroor (sorg dat sponsvingers onder mengsel bly).
Laat goed afkoel in yskas en versier dan met room, kersies en neute (soos verkies). Laat staan tot gestol.