Wednesday 4 October 2017

APPELSLAAI:



APPELSLAAI:
(4 porsies)
Bestanddele:
2 Appels
2 Wortels
6 klein Radyse
½ k Goue Rosyne (kan ook vervang word met gedroogte Cranberries)
½ k gekapte vars Italiaanse Pietersielie
½ k gekapte vars Kruisement
Slaaisous:
50ml Appelasyn
30ml Heuning
5ml Dijon Mosterd
Sout en peper na smaak
175ml Olyfolie
2 t geroosterde Sesame saad
Metode:
Skil en ‘julienne’ wortels. Sny radyse in dun repies. Sny Appels in kwarte, verwyder stronk en sny in baie dun skyfies. Sit eenkant in ‘n groot bak saam met wortels, radyse, rosyne, pietersielie en mint. In ‘n aparte bakkie, klits slaaisousbestanddele behalwe olie tot goed gemeng. Bedruip nou stadig die olie in die slaai terwyl jy klits. Meng slaaisous goed deur slaai, sprinkel sesam saad oor en bedien dadelik as bykos of met geroosterde hoenderborsies as ‘n complete maaltyd.
VARIASIE (foto hierbo):
Kan wortels met geblansjeerde groenbone vervang. Vervang da nook sesam saad met geroosterde amandelvlokkies en kruisement met gekapte jalapeno peppers.