Tuesday, 20 September 2016

GEBAKTE AARTAPPEL SKILLE




GEBAKTE AARTAPPEL SKILLE
5 aartappels, gewas
250 ml (1 k) beleë cheddarkaas
250 ml (1 k) dikroom
2 sprietuie...
1 tamaties, fyn gekap
1 groen soetrissie, fyn gekap
sout en peper na smaak
15 ml (1 e) olie
Voorverhit die oond tot 180 ⁰C.
Sit die aartappels in ’n soppot saam met genoeg water om dit te bedek oor mediumhitte.
Laat die aartappels 30 minute in die water prut of tot gaar, maar met die vel nog heel.
Sny die aartappels in die lengte terwyl hulle nog warm is.
Skep die binnestes in ’n bak uit en laat afkoel.
Rasper die kaas en voeg dit saam met die dikroom by die afgekoelde aartappel.
Kap die sprietuie fyn en voeg dit by saam met die tamatie en soetrissie.
Geur met sout en peper.
Smeer die bakplaat met olie.
Skep die aartappel-en-kaasmengsel in die velle en pak die helftes op die bakplaat.
Oondbak 20 minute of tot die kaas gesmelt het.
See More