Sanet se sjokolade-bruintjies
Corli het Sanet se staatmaker-sjokolade-bruintjies in ’n episode van Koekedoor voorberei. Sanet deel haar resep met kykers.
|
|
Bestanddele
Bruintjies
- 250 g botter (gesmelt)
- 200 g bruinsuiker
- 4 eiers
- 80 g heelneut-sjokolade (gesmelt)
- 160 g donkersjokolade (gesmelt)
- 5 ml vanielje
- 25 g koekmeel
- knippie sout
- 60 ml (25 g) kakao
- 125 g neute (grofgekap)
Instruksies
- Voorverhit die oond tot 180°C. Smeer ’n vierkantige 25-cm pan of voer uit met bakpapier.
- Meng botter, suiker, eiers, sjokolade en vanielje in ’n mengbak.
- In ’n ander bak, meng kakao, koekmeel, sout en neute.
- Voeg die droë bestanddele by die sjokolade-mengsel en vou deeglik in.
- Gooi die beslag in die voorbereide pan en bak 15 minute teen 180°C, en bak nog 10 minute teen 140°C. Haal uit die oond en laat in die pan afkoel. Sny in blokkies.
- Smelt ekstra sjokolade en bedruip die gesnyde bruintjies daarmee. Versier met ekstra neute of lekkers, soos jy verkies.