Gekaramelliseerde uie
Lewer 500 ml
30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie
4 groot uie, gehalveer en in dun skyfies gesny
15 ml (1 e) gedroogde tiemie of 5 ml (1 t) komynsaad
45 ml (3 e) sagte bruinsuiker
45 ml (3 e) balsamiekasyn
sout en peper
45 ml (3 e) vars tiemieblare
- Verhit die olie oor matige hitte in ’n braaipan (AMC 28 cm Chef’s Pan werk uitstekend) en soteer die uie stadig met die tiemie of komynsaad tot amper sag.
- Voeg die suiker en asyn by en soteer die uie nog 10-15 minute tot heeltemal sag en gekaramelliseer. Geur na smaak. Roer die vars tiemie by.
- Gebruik dit warm of teen kamertemperatuur. Dit hou lank in ’n glasfles in die yskas.
1. Harder kruie soos vars roosmaryn of gedroogde kruie kan ook. Speserye soos karwy- of vinkelsaad is ook geskik. Gebruik ’n ander soort asyn of gegeurde olie vir interessante geurkombinasies. Suurlemoen- of kruiegegeurde olie verleen ook lekker geur.