Tara se oliebolle
|
Bestanddele
Grenadella-smeer
- 180 ml grenadella-pulp
- 150 g strooisuiker
- botter
- 4 eiergele
Bloubessie-compote
- 300 g bloubessies (vars of bevrore)
- 50 g suiker
- 60 ml water
- 10 ml suurlemoensap (vars)
Kaaskoek-beslag
- 230 g roomkaas
- 230 g mascarpone
- 100 ml room
- 60 ml strooisuiker
Sjokolande-glasuursel
- 90 g donkersjokolade
- 30 g botter
- 10 ml goue stroop
- 10 ml water
Instruksies
Oliebolle
- Verhit melk net genoeg om die botter te smelt.
- In ’n bakkie, gooi die gis oor die warm water en laat oplos vir 5 minute.
- Na 5 minute, plaas die gis-mengsel in die mengbak van ’n staanmenger, met die spaanhegstuk.
- Voeg die melk-en-bottermengsel by, maak seker die melkmengsel is louwarm.
- Voeg die eiers, suiker, sout en helfte van die meel by en meng tot gekombineer teen lae spoed.
- Verhoog spoed tot medium en meng deeglik.
- Voeg die res van die meel by en meng weer teen lae spoed, verhoog spoed weer tot medium.
- Vervang die spaanhegstuk en meng teen mediumspoed totdat die deeg wegkom van die kante van die mengbak en die deeg glad lyk – sowat 4-5 minute.
- Plaas die deeg in ’n mengbak uitgesmeer met olie en laat rys tot verdubbel of 1 uur.
- Plaas die deeg op ’n meelbestrooide oppervlak en rol dit uit tot omtrent 5 mm dik.
- Druk die gewenste vorms uit en plaas op ’n bakplaat wat uitgevoer is met bakpapier.
- Bedek die deeg met ’n skoon lappie en laat rys vir 30 minute.
- Verhit die olie tot 190°C en plaas die oliebolle in die olie – die grootte van die kastrol sal bepaal hoeveel op ’n keer gebak kan word.
- Braai tot goudbruin.
Grenadella-smeer
- Meng al die bestanddele in ’n kastrol oor lae hitte.
- Kook terwyl jy die mengsel roer – 10-15 minute of totdat dit dik word.
- Gooi die mengsel deur ’n sif en verkoel in die yskas. Die smeer kan in botteltjies in die yskas gehou word vir omtrent 7dae.
Bloubessie-compote
- Plaas al die bestandele in ’n pot en kook tot die bessies sag is en die stroop verdik. Laat afkoel.
Kaaskoek-beslag
- Klop al die bestanddele saam tot goed gekombineer en romerig.
- Deel die mengsel in twee en vou die bessie-compote en grenadella-smeer versigtig deur die mengsel in aparte bakkies.
- Maak gaatjies aan die onderkant van die oliebolle en spuit die vulsel met ’n spuitsak daarin.
Sjokolande-glasuursel
- Plaas al die bestanddele in ’n klein pot en smelt teen lae hitte tot glad. Roer om te verhoed dat die mengsel brand.
- Doop die bokant van die oliebolle in die glasuursel.