Sanet se kaaskoek-kolwyntjies
Sanet maak musieknote en die sleutels van bladmusiek uit fondant vir hierdie kolwyntjies.
|
Bestanddele
Kolwyntjies
- 250 ml karringmelk
- 2 eiers
- 5 ml asyn
- 5 ml sout
- 5 ml voedselkleursel (swart)
- 375 ml suiker
- 625 ml koekmeel
- 5 ml koeksoda
- 5 ml kakao
Kaaskoek-vulsel
- 230 g roomkaas
- 50 ml strooisuiker
- ½ blik kondensmelk
- 50 ml suurlemoensap
- 100 ml room
Versiersel
- 250 g botter
- 250 g roomkaas
- 2 k versiersuiker
Instruksies
Kolwyntjies
- Voorverhit oond tot 180°C.
- In ’n groot mengbak, klits karringmelk, eiers, asyn, kleursel en olie saam tot gemeng. Voeg suiker by.
- Sif meel, koeksoda, kakao en sout saam. Voeg by ander mengsel en klits tot net gemeng.
- Voer muffinpan met kolwyntjie-papiertjies en maak ¾ vol.
- Bak vir +/- 20 minute en laat afkoel.
- Maak ’n gaatjie in kolwyntjie en spuit kaaskoek-vulsel daarin met spuitsak.
- Spuit roomkaas-versiersel bo-op en versier met fondant-musieknote en -sleutels of met swart poeierkleursel (Rolkem se Super Black).
Kaaskoek-vulsel
- Roer roomkaas en suiker saam.
- Voeg kondensmelk en suurlemoen by en klits tot glad.
- Klits room styf en vou in by kaasmengsel.
Versiersel
- Room botter tot sag.
- Voeg roomkaas by en klits tot net gemeng.
- Voeg versiersuiker by en klits tot glad.