Monday, 25 April 2016

Banting-kruiefrikkadelgebak




Banting-kruiefrikkadelgebak


Genoeg vir 6 mense
Bereiding: 25 min
Gaarmaak: 25 min

800 g lams- of beesmaalvleis
2 eiers
’n hand vol vars koljander, gekap
15 ml (1 e) gemengde droë kruie
10 ml (2 t) fyn komyn
5 ml (1 t) strooisuiker
80 ml (⅓ k) balsemieke glasuur glaze
sout en peper
30 ml (2 e) olyfolie
4 knoffelhuisies, in dun skywe gesny
3 rooi brandrissies, gehalveer
15 ml (1 e) tamatiepasta
1 blik (400 g) tamatiepuree
500 ml (2 k) gerasperde mozzarellakaas
geroosterde groente vir voorsit

Voorverhit die oond tot 200 °C.


  1. Meng die maalvleis, eiers, koljander, droë kruie, komyn, suiker, balsemieke glasuur glaze, sout en peper in ’n bak. Maak seker die bestanddele is goed gemeng. Rol 2 eetlepels op ’n slag met nat hande in frikadelle.

  2. Verhit die helfte van die olie ’n groot braaipan oor hoë hitte. Braai die frikadelle in sarsies terwyl jy dit gereeld omdraai 5 minute of tot verbruin. Verplaas na ’n oondvaste bak en sit eenkant.

  3. Verhit die oorblywende olie in ’n kastrol oor matige hitte. Voeg die knoffel by en braai 1 minuut. Voeg die brandrissies, tamatiepasta, tamatiespuree, sout en peper by en roer tot gemeng. Bring tot kookpunt en laat prut 5 minute.

  4. Giet die sous oor die frikadelle in die bak en bedek met die kaas. Bak 10 minute of tot goudkleurig bo-op. Sit voor saam met die geroosterde groente.