Soet Broskorsdeeg
maak 10-12 tertjies of 1 groot tert
Bestanddele:
250 g koekmeel...
125 g koue botter of margarien – cut in klein blokkies (gebruik Gordon Bleu of Spar merk)
12,5 ml strooisuiker
2 ml sout
1 eiergeel
10 ml suurlemoensap
12,5-25 ml yswater
Metode:
1. Meng al die droë bestanddele.
2. Voeg die yskoue botter blokkies.
3. Gebruik jou vingers en vryf die verspreiding in die meel totdat dit lyk soos fyn broodkrummels.
4. Meng die eiergeel met die water en suurlemoensap.
5. Voeg by die droë bestanddele en meng tot die deeg kom saam in ‘n bal.
**Rus in die yskas vir 30 minute.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sout Broskorsdeeg
maak 10-12 tertjies of 1 groot tert
Bestanddele:
250 g koekmeel
7.5ml droë mosterd
2 ml rooipeper
5 ml sout
125 g koue botter of margarien – cut in klein blokkies (gebruik Gordon Bleu of Spar merk)
100 g gerasperde cheddarkaas
1 eiergeel
10 ml suurlemoensa
12,5-25 ml yswater
Metode:
1. Meng al die droë bestanddele.
2. Voeg die yskoue botter blokkies.
3. Gebruik jou vingers en vryf die verspreiding in die meel totdat dit lyk soos fyn broodkrummels.
4. Voeg die gerasperde kaas.
5. Meng die eiergeel met die water en suurlemoensap.
6. Voeg by die droë bestanddele en meng tot die deeg kom saam in ‘n bal.
**Rus in die yskas vir 30 minute.
maak 10-12 tertjies of 1 groot tert
Bestanddele:
250 g koekmeel...
125 g koue botter of margarien – cut in klein blokkies (gebruik Gordon Bleu of Spar merk)
12,5 ml strooisuiker
2 ml sout
1 eiergeel
10 ml suurlemoensap
12,5-25 ml yswater
Metode:
1. Meng al die droë bestanddele.
2. Voeg die yskoue botter blokkies.
3. Gebruik jou vingers en vryf die verspreiding in die meel totdat dit lyk soos fyn broodkrummels.
4. Meng die eiergeel met die water en suurlemoensap.
5. Voeg by die droë bestanddele en meng tot die deeg kom saam in ‘n bal.
**Rus in die yskas vir 30 minute.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sout Broskorsdeeg
maak 10-12 tertjies of 1 groot tert
Bestanddele:
250 g koekmeel
7.5ml droë mosterd
2 ml rooipeper
5 ml sout
125 g koue botter of margarien – cut in klein blokkies (gebruik Gordon Bleu of Spar merk)
100 g gerasperde cheddarkaas
1 eiergeel
10 ml suurlemoensa
12,5-25 ml yswater
Metode:
1. Meng al die droë bestanddele.
2. Voeg die yskoue botter blokkies.
3. Gebruik jou vingers en vryf die verspreiding in die meel totdat dit lyk soos fyn broodkrummels.
4. Voeg die gerasperde kaas.
5. Meng die eiergeel met die water en suurlemoensap.
6. Voeg by die droë bestanddele en meng tot die deeg kom saam in ‘n bal.
**Rus in die yskas vir 30 minute.