Hawermout met
heuningpere
Genoeg vir: 2
Bereidingstyd: 5 minute
Gaarmaaktyd: 20 minute
Bereidingstyd: 5 minute
Gaarmaaktyd: 20 minute
• 500 ml hawermout
• 30 ml room
• 500 ml melk
• 15 ml sagte bruinsuiker
• 15 ml botter
• 15 ml heuning
• 2 pere, in dun skyfies gesny
• 3 ml kaneel
• 10 ml whiskey, opsioneel
• gedroogde bosbessies
• 30 ml room
• 500 ml melk
• 15 ml sagte bruinsuiker
• 15 ml botter
• 15 ml heuning
• 2 pere, in dun skyfies gesny
• 3 ml kaneel
• 10 ml whiskey, opsioneel
• gedroogde bosbessies
1 Kook die hawermout, room, melk en suiker saam
in ’n klein kastrol oor matige hitte vir sowat 5–10 minute tot dik en romerig.
Voeg ’n ekstra skeut melk by as dit te droog lyk.
2 Smelt die botter en heuning saam in ’n dikboompan.
Voeg die peerskyfies by en braai dit vir sowat 3 minute aan ’n kant tot sag en
gekaramelliseer. Voeg die kaneel, whiskey en bosbessies by en verwyder die pan
van die hitte. Sit die hawermout voor met die vrugte en ’n ekstra lepel
heuning.