Vinnige Vrugtekoek-broodjie
Lewer 1 koekbrood
Bereidingstyd: 15 minute
Baktyd: 1 uur
BAKMENGSEL
- 500 ml (2 k) koekmeel
- 250 ml (1 k) suiker
- 10 ml (2 t) bakpoeier
- 7 ml (1½ t) fyn kaneel
- 2 ml (½ t) fyn naeltjies
- 2 ml (½ t) neutmuskaat
- 5 ml (1 t) fyn gemmer
- 5 ml (1 t) sout
- 250 ml (1 k) vrugtekoekmengsel
- 100 g rooi glanskersies, gehalveer
- 125 ml (½ k) melk
- 80 ml (1/3 k) olie
- 2 eiers
- Vir die bakmengsel: Meng alles baie goed en bêre in ’n lugdigte houer in die koskas.
- Vir bak: Voorverhit die oond tot 180 °C. voer ’n broodpan van 9 x 19 cm met bakpapier uit en spuit met kossproei.
- Skep die mengsel in ’n mengbak. Klits die melk, olie en eiers saam en voeg by die bakmengsel. meng goed en giet in die voorbereide broodpan.
- Bak sowat 1 uur of tot ’n toetspen skoon uit die brood kom. Laat effens afkoel in die pan en keer dan op ’n draadrak uit om heeltemal af te koel.