Appelkoosbrood met klapperbolaag
LEWER 1 BROOD
Bereiding: 20 minute
Baktyd: 75 minute
Brood
200 g droë appelkose, gekap
125 ml (½ k) appelkoossap
125 ml (½ k) olie
15 ml (1 e) brandewyn (opsioneel)
2 eiers
250 ml (1 k) suiker
375 ml (1½ k) koekmeel
5 ml (1 t) bakpoeier
5 ml (1 t) koeksoda
3 ml (ruim½t) sout
2 appels, geskil en
grof gerasper
125 ml (½ k) gekapte pekanneute
Bolaag
1 eier, geklits
250 ml (1 k) klapper
60 ml (¼ k) bruinsuiker
Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n broodpan van 23 x 13 cm.
- Brood Kook die appelkose in die sap tot sag. Laat afkoel. Dreineer, maar behou die sap.
- Klits die gedreineerde sap, olie, brandewyn (indien verkies), eiers en suiker saam.
- Sif die droë bestanddele oor en vou saam met die appels, neute en appelkose by die oliemengsel in.
- Skep in die voorbereide pan en bak sowat 75 minute of tot ’n toetspen skoon uit die middel van die
- brood kom.
- Bolaag Meng al die bestanddele, skep oor die brood en plaas 1-2 minute onder die roosterelement of tot dit effens verbruin het.
- Laat effens in die pan afkoel. Keer versigtig op’n draadrakkie uit en laat heeltemal afkoel.