Vinnige frikkadelsop
Genoeg vir 4-6 mense
Bereiding: 10 minute
Gaarmaaktyd: 10 minute
30 ml (2 e) olyfolie
1 ui, grof gekap
2 knoffelhuisies, fyn gekap
2 blikke (410 g elk) kersietamaties
10 ml (2 t) worcestersous
15 ml (1 e) sagte bruinsuiker
sout en vars gemaalde swartpeper
300 g wors
250 ml (1 k) basilieblare
broodstokkies vir voorsit (opsioneel)
- Verhit ’n bietjie olie in ’n kastrol en braai die ui en knoffel sowat ’n minuut.
- Voeg die kersietamaties by en bring tot kookpunt. Voeg die worcestersous, sagte bruinsuiker, sout en peper by. Laat prut ’n paar minute tot lekker geurig.
- Druk die vleis uit die wors, rol in klein frikkadelle en braai liggies in ’n bietjie olie.
- Voeg by die sop, kook liggies deur, garneer met basilieblare en sit voor met broodstokkies indien verkies.