Wednesday 24 June 2015

MARTJIE SE SPRIETUI ROOMKAAS MUFFINS




MARTJIE SE SPRIETUI ROOMKAAS MUFFINS
Maak 6 groot en 12 standaard muffins
1 E olyfolie
1 klein ui, fyngekap
2 toontjies knoffel, fyngekap
2 houers Parmalat laevet roomkaas (Sprietui-geur), kamertemperatuur
3 eiers
1 k koekmeel
1 t sout
Varsgemaalde peper
10 ml bakpoeier
2 vars sprietuie, fyngesny
Metode
  • Voorverhit oond na 180°C. Smeer of spuit muffinpannetjies.
  • Verhit olie in ‘n pan oor matige hitte. Voeg die uie en knoffel by en braai liggies tot sag en baie ligbruin. Hou eenkant.
  • In ‘n mengbak groot genoeg vir al die bestanddele, roer 1 houer roomkaas (230g) deur tot sag en glad, voeg die eiers by en klits met ‘n ballonklitser glad. Voeg die meel, sout, peper en bakpoeier by tot net gemeng. Voeg die gebraaide uiemengsel sagkens by om net te meng, want jy wil nie dit oorroer nie.
  • Vul die holtes van die muffinpannetjie met papierkoppies en maak twee-derdes vol. Skep opgehoopte teelepel van die roomkaas op elke muffin en laat dit insink in die beslag. (ek maak holtetjie met lepel se agterkant).
  • Bak groter muffins 25-30 minute en standaard muffins 20-25 minute.
  • Keer uit op draadraak en laat effe afkoel voor bediening